מדריך לתכנון מוקדם, כך תחסכו כסף וזמן.
זוגות אשר נכנסים לתהליך שיפוץ או קנית בית חדש, אינם מודעים לשלבים ולרצף העבודה אותו הם הולכים לעבור. הכניסה לתהליך הבניה מגיע מקורח הנסיבות שרוצים לשפץ או במקרים מסוימים לבנות. אנו למודי ניסיון ורוב הלקוחות מבקשים לבצע שינויים במהלך השיפוץ או במפרט הטכני לאחר קבלת הדירה. לכן, תכנון מוקדם של תכנית העבודה, הבנויה על רקע הצרכים הספציפיים של הלקוח, יחסכו לכם שינוים ותוספות שאם היו עולים במחשבה תחילה לא היו עולים הרבה כסף וזמן. השינויים מגיעים כאשר שלב העבודה ברמת הגימור ואז השינוי הוא לא רק תוספת הפרט הרצוי אלה גם שינוי הקיים שזה עתה נבנה. לרוב החברות הקבלניות השינויים שעושים הלקוחות מהווים מרכז רווח של ממש.
אנו ב”אייר” מצאנו,
מבדיקה שערכנו בשנים האחרונות עולה כי רוב השינויים המבוקשים נעשים במטבחים, בעיקר באמצעות תוספת שטח.(שבירת קירות ובנית חדשים) האורך המקובל כיום למטבח במפרט הבסיסי הוא 8 מ”ר, ודיירים רוצים לרוב מטבח ארוך יותר, לצד תוספת “בילד אין” וארונות עליונים. הנדסת אנוש נכונה בבניית המטבח מייעלת ומשדרגת את חווית העבודה בו ואף את היכולת לעבוד עם מגוון יחידות עבודה בו זמנית.
למעשה, שינויים במטבח גוררים אחריהם תוספות של מערכות חשמל, גז ומערכות אינסטלציה. בנוסף, לעתים יש צורך בשינויים קריטיים, למשל במערכת מיזוג האוויר, שאותם צריך לתמחר מראש.
כדאי לתכנן מוקדם ככל האפשר את השינויים המבוקשים – המחירון בנוי על תכנון לפני ביצוע
או תכנון אחרי ביצוע, והפערים בין המחירונים מגיעים לכ-50%.
ברוב המקרים קיימים שינוים והצרכים מתגלים רק בשלב מאוחר מידי.
לכן, תכנון מוקדם יחסוך לכם הרבה כסף וזמן יקר.