מה אנחנו יודעים וכדאי שגם אתם תדעו על ארונות אמבטיה
אין אדם שביקור בחדר האמבטיה הוא לא חלק קבוע מחיי היומיום שלו.
הנה הקריטריונים שלנו להצלחה בבנייה של ארון אמבטיה פונקציונלי ומעוצב בו זמנית:
רונן:
“כשאני נדרש לעצב חדר אמבטיה אני מתשאל את הלקוחות ומנסה להתאים את אורח החיים של ה דיירים לעיצוב. קודם כל, אני צריך לדעת האם מדובר בחדר רחצה שמשותף לכל הדיירים בבית או בחדרי רחצה שצמודים לחדר השינה של ההורים או לחדר של הילדים. אחר כך אני מנסה להבין את ההרגלים היומיומיים של הדיירים, את כמות המשתמשים בארונות. אם הדיירים קמים בו זמנית, אני אמליץ על שני כיורים, בהתאם לגודל החדר. אני גם אקח בחשבון את גובה המשתמשים כדי להחליט מה המידות הנכונות להתקנה. לדוגמה, יש הבדל בין משפחה שיש בה עדיין ילדים קטנים וכזאת שבה הילדים כבר בוגרים. יש הרבה תרחישים וחשוב להיות גמיש ולהתאים את מידות ההתקנה אליהם.”
“אני מתשאל את הדיירים גם על צרכים כמו כביסה, כדי לדעת אם אני צריך לשלב את אחסון הכביסה המלוכלכת בתכנון או שיש חדר כביסה. בהתאם לנתונים אני מוסיף עגלת כביסה בארון. את העגלה אני ממקם מתחת לברזי הכיור כדי שהיא לא תגרע מחלל הארון.”
בחדרי רחצה מרכזיים:
“במידה וחדר האמבטיה נמצא במרכז הבית ומשמש את כל דיירי הבית, אני אוודא שיהיו מספיק מגרות, בהתאם למספר המשתמשים כדי לאחסן מגבות, חלוקים, לבנים, פיז’מות וכדומה.. אם חושבים על הכול מראש, לא מגיעים למצב שבו הדיירים צריכים לסחוב איתם חצי בית לכל מקלחת, או לצאת חצי עירומים מהאמבטיה .”
חדרי רחצה אישיים צמודים לחדר הורים/ ילדים:
“כאשר חלל הרחצה צמוד לחדר ההורים או הילדים, חלוקת היחידות בארון תאפשר לאחסן יותר מגבות כדי לחסוך מקום בארון בגדים. כמובן שיש להתחשב בפריטים נלווים נוספים כמו פרפומריה, איפור, כלי רחצה וכדומה.”
ארונות עליונים
“יש אפשרות להוסיף ארונות עליונים משולבים במראה לצורך אחסון פריטים קטנים. במידה והלקוח לא מעוניין ביחידת אחסון כזו, ניתן לשלב בעיצוב מראה בודדת. רצוי שהמראה תהיה מרחפת וניתנת להחלפה בקלות. בהרבה בתים אני רואה ששותלים את המראה בתוך הקרמיקה. זה יפה אבל אני לא ממליץ לעשות את זה. עם הזמן המראה מעלה כתמי לחות שנראים כמו חלודה מתחת למראה. לי אישית זה נותן הרגשה של ישן ולא נקי. אני ממליץ לעשות מראה שאפשר להחליף בקלות. מראה היא לא דבר יקר ואני אוהב לתת אופציה להחליף אתה במקרה של כתמי לחות. זה נותן הרגשה של חדש.”
חומרי ייצור
“בחדרי רחצה יש לחות גבוהה ושינויי טמפרטורות קיצוניות . לכן חשוב לבחור בחומרים עמידים לאורך זמן. לא פחות חשוב לבחור במסילות ובצירים מתאימים עם טריקה שקטה כדי לא לפרוע את מנוחת דיירי הבית הישנים ולנוחיותו של המשתמש.”
משטח עליון
“רצוי שהמשטח יהיה מחומרים שנשמרים ברטיבות גבוהה, אני ממליץ להימנע ממשטחים משולבים בפורניר.”
ביטחון
“בשנים האחרונות הולכת וגוברת הדרישה לארונות ‘מרחפים’ או ‘צפים’ (תלויים על הקיר ללא תמיכה מהרצפה). הרשו לי לא להיות ‘עדכני’ ולהמליץ על ארונות אמבטיה נייחים עם תמיכה מהרצפה, שמספקים מענה טוב בהרבה עקב בעיית משקל ובטיחות. לאוהבי הארון המרחף, אני מציע להוסיף תמיכה נסתרת. יש פתרון של ‘צוקל-ארון’ נייח נסתר שמשלב בטיחות ועיצוב.”
שלבי פיתוח הרהיט:
- פגישת התאמה ראשונית.
- פגישות תכנון הרהיט (בשיתופי פעולה עם אדריכל/ית ו/או מעצב/ת פנים. יושבים במשותף על התוכניות כדי להגיע להבנה הדדית בין הלקוח, האדריכל והיצרן).
- פגישת התאמה מפורטת שתתמקד בצורכי הלקוח, בסגנון הרצוי לו, ובחומרים השונים העומדים לרשותו לשם מימוש רצונותיו.
- לאחר אישור הלקוח, תתבצע פתיחת תיק עבודה שיכלול שרטוטים מעודכנים וזמני אספקה.
- מדידה בשטח, כדי לבצע התאמה בין השרטוטים למידות הקיימות בשטח.
- בדיקה סופית של תיק העבודה על מנת לוודא שכל השרטוטים, המידות וזמני האספקה מדויקים.
- הזמנה של חומרים ואביזרים ובדיקת איכותם.
- ייצור הרהיט בתהליך מבוקר המושתת על עשרות שנים של ניסיון ולמידה.
- בדיקת איכות של הרהיט המוגמר.
- אריזה.
- הובלה לבית הלקוח על ידי חברת הובלות מקצועית ואחראית, לפי תיאום מראש עם הלקוח, בדיוק בזמן שנקבע.
- הרכבת הרהיט בבית הלקוח, בהתאמה לקירות הבית.
בהצלחה!