מה אנחנו יודעים וכדאי שגם אתם תדעו על חדרי עבודה ומשרדים:
בשנים האחרונות, ככל שיותר אנשים עובדים מהבית, כך הם נוטים להשקיע יותר ויותר בחדרי העבודה הביתיים.
רונן: “כשאני מתבקש לעצב חדר עבודה ביתי, אני מתחשב בהרבה מאוד פרמטרים.אני שואל את הלקוח במה הוא עובד, מה הצרכים היומיומיים שלו, ואז מתאים את המרחב המוקצה לחדר העבודה לסגנון הכללי של הבית.”
“לפי הריאיון שאני עושה ללקוח, אני מחלק את החלל לעמדות עבודה. לפעמים גם צריך יותר מעמדה אחת, לפי מספר במשתמשים בחדר.”
“סוג העבודה של המשתמש מכתיב את המספר ואת הגודל של חללי האחסון הנדרשים.
בשלב התכנון הסופי אני עושה, על בסיס כל הנתונים, חלוקה מסודרת של כל יחידות העבודה והאחסון. אני כולל בחלוקה הזאת גם את כל המכשירים החשמליים או המכונות הדרושות ללקוח לשם ביצוע עבודתו. חשוב מאוד שהנדסת האנוש תהיה נכונה כדי להבטיח נוחות מקסימלית בעבודה.”
“מבחינה עיצובית יש כמה סוגי אחסון. אני נוהג לשלב יחידות סגורות בדלתות, שבהן אפשר לאחסן קלסרים, ניירת ותיקיות.אם הלקוח עוסק בעבודה שמצריכה הרבה תיקים, אני עושה חלוקה בתוך מגירות ייעודיות כדי לאפשר אחסון וגישה נוחים.”
“לספרים אני מעצב ספריות יפות, או יחידות פתוחות לאחסון אביזרים נוספים. את יחידות האחסון אני מחלק בצורה כזו שהחלל העליון נשאר פתוח כדי לתת הרגשה של חלל גדול.”
“אני יכול להוסיף, על פי צורכי הלקוח, פריטים נוספים לחדר כמו מכשירי חשמל, מסך טלוויזיה, פקס, מדפסת, כלי כתיבה, ניירת, מקום לפסולת נייר, מכונת גריסה וכדומה. אני מפזר אותם בחדר באופן שיאפשר עבודה ותפעול נוחים על ועל פי תדירות השימוש. אחד השלבים החשובים בתכנון חדר עבודה הוא הקצאת מקום לתשתיות החשמל ותשתיות התקשורת. יש מקרים שבהם סוג העבודה דורש שני מסכי מחשב, אז אני מביא חלופות, כמו שולחנות מיוחדים או תחנת עבודה נוספת.”
“חשוב לזכור שחדר העבודה הוא חלק בלתי נפרד מהבית ושהרבה פעמים הלקוח שוהה בו שעות ארוכות. לעתים קרובות צרכי הלקוח מכתיבים תכנון נוסף, כמו מתקן לתליית בגדים, מקרר קטן ומכונת קפה.”
“חשוב להשקיע בכיסא איכותי ונוח. שווה לשלב כורסת חשיבה/מנוחה להפסקות מכיסא העבודה. אני ממליץ גם לרפד את הרצפה בפרקט לצורך הרגשת החמימות בחדר.”
“יש לשים לב לשילוב התאורה מעל שולחן העבודה כדי לא לאמץ את העיניים. עמדת העבודה צריכה להיות מתוכננת היטב כדי להפיק את המקסימום מהתנאים הנתונים.”
“מבחינת חומרי ייצור, אפשר לייצר, לבעלי תקציב נמוך, ריהוט מסיבית בציפוי מלמין. אם משלבים בזה דלתות זכוכית אפשר להגיע לעיצוב יפהפה ברמה גבוהה ובמחיר נמוך.”
“אפשר לתכנן את אותו חדר עבודה גם מחומרים הרבה יותר יוקרתיים, כמו שילוב של כמה עצים, צביעה בתנור, פרזול איכותי ועוד. זה כמובן גם משפיע על האופן שבו החדר נראה.”
“כשאנחנו עושים פרויקטים גדולים ומרהטים קומות משרדים שלמות, מגיעות אלינו תכניות הכוללות עמדות עבודה שולחנות בקרה, חדרי ישיבות וחדרי אירוח. במקרים כאלו דרישות הריהוט והעיצוב מוכתבות על ידי האדריכל ואנחנו צריכים להתאים את עצמנו לתוכניות הקיימות.”
“ביצענו הרבה מאוד פרויקטים במשך השנים בחברות כמו אמדוקס, בזק, קומברס, אבדור טכנולוגיה, כיל, חברת חשמל, משטרת ישראל ועוד הרבה אחרות. פרויקטים כאלו מצריכים שילוב של אלמנטים מיוחדים בריהוט, כמו מעברי תקשורת וחשמל בתוך השולחן, זרועות מיוחדות לתליית מסכים ותאורה ייעודית.”
“לאנשים שעובדים הרבה שעות מול המסך, רצוי לבנות עמדות עבודה נעות שמתכווננות מישיבה לעמידה כדי למנוע תופעות לוואי של ישיבה ממושכת. להרבה לקוחות פרטיים אין צורך בעמדות כאלו, אבל להרבה גם יש. אני רואה היום יותר ויותר אנשים שעובדים מהבית ועדיין מסתפקים בחדרי עבודה של שולחן ומחשב. להרבה אנשים פשוט אין מודעות. הם לא מודעים לזה שהיום יש הרבה אפשרויות תכנוניות שלא רק יהפכו את העבודה לנעימה ונוחה יותר, אלא גם יגבירו את התפוקה וימנעו נזקים אורתופדיים!”
שלבי פיתוח הרהיט:
- פגישת התאמה ראשונית.
- פגישות תכנון הרהיט (בשיתופי פעולה עם אדריכל/ית ו/או מעצב/ת פנים. יושבים במשותף על התוכניות כדי להגיע להבנה הדדית בין הלקוח, האדריכל והיצרן).
- פגישת התאמה מפורטת שתתמקד בצורכי הלקוח, בסגנון הרצוי לו, ובחומרים השונים העומדים לרשותו לשם מימוש רצונותיו.
- לאחר אישור הלקוח, תתבצע פתיחת תיק עבודה שיכלול שרטוטים מעודכנים וזמני אספקה.
- מדידה בשטח, כדי לבצע התאמה בין השרטוטים למידות הקיימות בשטח.
- בדיקה סופית של תיק העבודה על מנת לוודא שכל השרטוטים, המידות וזמני האספקה מדויקים.
- הזמנה של חומרים ואביזרים ובדיקת איכותם.
- ייצור הרהיט בתהליך מבוקר המושתת על עשרות שנים של ניסיון ולמידה.
- בדיקת איכות של הרהיט המוגמר.
- אריזה.
- הובלה לבית הלקוח על ידי חברת הובלות מקצועית ואחראית, לפי תיאום מראש עם הלקוח, בדיוק בזמן שנקבע.
- הרכבת הרהיט בבית הלקוח, בהתאמה לקירות הבית.
בהצלחה!